Activitats de la fundació

Des de l’any 2005 la Fundació ha programat nombroses exposicions, ha celebrat actes literaris, presentacions de llibres i recitals poètics a la seva seu, entre altres activitats, com les mostres de les diferents edicions dels Ajuts a la jove creació d’arts visuals.

Les pràctiques literàries i artístiques són el centre d’un històric que es pot consultar en aquest arxiu en línia.  

17 de maig de 2023

Cartografia dels afectes

En el marc de l’exposició ‘Un dibuix per a ningú i sis diàlegs inútils’ les artistes Belén DAG, Teresa Flavià Grases, Maria García Sala, Àngela Guzmán Martínez, Anna Pontes Rodés i Mireia Mulet dinamitzaren un taller en què el dibuix, la disposició del públic assistent i el bon rotllo centraren la tarda. 
Els resultats van ser múltiples fanzins en els quals la col·laboració gràfica de tots i totes les participants va ser fonamental.

11 de maig de 2023

Un diàleg amb Felícia Fuster

 Felícia Fuster es va donar a conèixer en la poesia catalana als anys vuitanta amb un estil que va seduir una generació de poetes que tot just iniciaven les seves trajectòries. Avui dia la seva obra és present en algunes d’aquelles veus i en altres, més joves, que continuen llegint i rellegint el seu llegat en diferents recitals de poesia, com ara el que es va celebrar l’11 de maig a la fundació.

En aquesta ocasió Tònia Passola, organitzadora incansable d’aquesta ja tradicional trobada poètica, va convidar al poeta i les poetes: Eduard Sanahuja, Glòria Coll, Rosina Ballester i Blanca Llum Vidal.

4 de maig de 2023

Un dibuix per a ningú i sis diàlegs inútils

 “Un dibuix per a ningú i sis diàlegs inútils”, mostra formada pels projectes artístics de Belén DAG, Teresa Flavià Grases, Maria García Sala, Àngela Guzmán Martínez, Anna Pontes Rodés i Mireia Mulet s’inaugurà el  4 de maig a la tarda entre amigues, amics, i familiars, així com un nombre interessat de públic assistent.
A l’acte van participar les protagonistes que van parlar dels seus respectius treballs, l’Eva Marín, docent del GIDR Draw. Raw.GIF. Projectes Intermèdia de la Universitat de Barcelona, i la directora de la Fundació, Esther Rodríguez, qui va fer èmfasi en la bona entesa d’aquesta col·laboració, igual que en la qualitat dels projectes presentats.

22 d'abril de 2023

Troba i dibuixa una caixa invisible

El dissabte 22 d’abril va concloure l’exposició ‘Desplaçaments voluntaris (i un espai comú)’ amb el taller per a infants i acompanyants “Troba i dibuixa una caixa invisible” a càrrec de l’artista Juliana Hoyos.

L’activitat va començar a les 11 h amb un joc de pistes que va conduir als participants cap al dibuix, ús de la imaginació, l’art i els colors!.


10 de març de 2023

Descoberta la placa que dona nom al carrer Felícia Fuster i Viladecans

El 10 de març a les 17.30 h va tenir lloc l’acte de descoberta de la placa que dona nom al carrer Felícia Fuster i Viladecans. 
L’acte, que va organitzar Districte de Ciutat Vella amb la col·laboració de la Taula d’equitat de gènere de la Barceloneta, va estar representat per la presidenta de la Fundació, Bibiana Diez, i la patrona d’honor, Enrica Mata.

1 de març de 2023

Desplaçaments voluntaris (i un espai comú)

L’exposició ‘Desplaçaments voluntaris (i un espai comú)’ es va inaugurar ahir amb èxit de públic assistent. A l’acte van participar el grup d’artistes implicats, format per Martí Aguilar, Narcís Farriols, Carla Gibert i Juliana Hoyos, Jordi Morell, membre del grup “Art, professió i docència” de la Universitat de Barcelona que ha coordinat la mostra, i Esther Rodríguez, directora de la Fundació.

14 de febrer de 2023

Jornada Dibuixar el temps
Ahir, a la tarda, una vintena de persones van assistir a la jornada “Dibuixar el temps” a la Fundació. L’activitat, que partia de l’obra de Fina Padrós es va anar desenvolupant mitjançant tres conferències en què les convidades, @FrancescaLlopis@montsitarierola i @turasanglas, parlaven de les seves respectives experiències artístiques i personals al voltant del que hom es pot considerar l’objecte d’estudi de Padrós: el temps i la seva representació quotidiana. Va ser una tarda amb aportacions molt interessants! 
Des de la Fundació agraïm i felicitem les artistes convidades, així com a l’organització, el Grup d’Innovació Docent ART_Professió i Docència, per fer possible aquesta jornada preciosa.
Gràcies també a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, a ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i l’Editorial Camí de Marges.

@acvic_centre_art @camidemarges
#art i #pensamentartístic

29 de novembre de 2022

Dibuixar el temps
A les set de la tarda començava la inauguració de l’exposició de Fina Padrós “Dibuixar el temps”. Van participar en l’acte l’equip curatorial format per Jordi Morell, Marta Negre, Jordi Lafon, Joaquim Cantalozella i Oscar Padilla, la presidenta d’honor, Enrica Mata, i la directora de la Fundació, Esther Rodríguez.
Els assistents van descobrir la doble faceta de Padrós, artista i docent, el seu treball íntim i curós centrat en el fet de fer visibles les històries mínimes sorgides de les accions quotidianes, i el sentit d’una sort d’homenatge que ens revela l’estima de qui la van conèixer.
Aquesta exposició brinda l’oportunitat de descobrir un treball preciós que furga en l’espai més íntim d’aquesta autora.

10 de novembre de 2022

Mise en page de Felícia Fuster scripsit

Ahir dijous, a la tarda, es va congregar a la Fundació un interessat grup de persones a participar en l’acció ‘Mise en page de Felícia Fuster scripsit’ creada per Ester Xargay i Joana Sardà.
L’acció consistia a combinar ‘en viu i al natural’ tots els elements que configuren una publicació per tal de formar les pàgines d’una obra única inspirada en la selecció de poemes de Felícia Fuster que havien inspirat, a la vegada, el treball de la ceramista Elisenda Pipió Gelabert.
‘Mise en page’ es va convertir en un assaig poètic, participatiu i ballat pel qual volem felicitar a les seves creadores.
Va ser una tarda molt especial!

13 de setembre de 2022

Felícia Fuster scripsit
A les set de la tarda donava inicia l’acte de presentació de l’exposició ‘Felícia Fuster scripsit’, una proposta d’Elisenda Pipió Gelabert que parteix de la veu poètica de Fuster. La inauguració va comptar amb la presència de l’autora del projecte, l’escriptora i crítica literària Mª Àngels Cabré, qui ha escrit el text de presentació, i la directora de la Fundació, Esther Rodríguez.
Després de les primeres paraules de benvinguda per part de la direcció, i la intervenció de Cabré, Pipió va explicar al públic assistent algunes de les claus del seu treball, així com aquelles altres que tenen a veure sobre el seu personal “vincle” trobat amb la poeta.

28 de juny de 2022

El Rizoma treu el cap
Dimarts 28 de juny a les set de la tarda s’inaugurava l’exposició EL RIZOMA TREU EL CAP, una mostra que ha presentat els projectes dels i les artistes nacionals i internacionals: Emir Farah, Raymond Gaston, Juan Sebastián Hernández, Carla Mañosas, Elena Páez, Violeta Puerta Cano, Marta Seguí Serra, David Urazan Figueredo i Jaume Vidal.
Aquesta mostra col•lectiva, que s’emmarca dins el Màster en Producció i Recerca Artística ProdArt, es va presentar com una crida a la multiplicitat de significats i a la resistència d’entendre-la sobre un únic referent central.

18 d'abril de 2022

La poesia a París

Ahir a la tarda, la Fundació va acollir la proposta organitzada des del festival Barcelona Poesia “La poesia a París”. Al recital van participar tres poetes de reconegudes trajectòries, Amat Baró, Tònia Passola i Yekta, qui van delectar amb respectius coneixements i lectures de Verlaine, Fuster i les veus poètiques més actuals del moment a l’àmbit parisenc, a les persones que hi van assistir.

12 de maig de 2022

Un diàleg amb Felícia Fuster

La Fundació tornava a celebrar el tradicional recital ‘Un diàleg amb Felícia Fuster’ dins el marc del festival Barcelona poesia. Un any més Tònia Passola reunia un grup de poetes, Empar Sáez, Corina Oproae, Chantal Poch, Daniel Busquets i Meritxell Cucurella-Jorba, per llegir i festejar a Fuster des del treball personal i la singularitat pròpia de cadascuna.

28 d'abril de 2022

Jornada pedagògica Felícia Fuster
La Jornada pedagògica Felícia Fuster, que es va organitzar des del Servei de Suport i Recursos Lingüístics del Departament d’Educació, va ser una trobada en comú de les experiències educatives entorn de la figura i obra de Fuster desenvolupades a diferents centres de primària i secundària al territori català durant la celebració de passat centenari del naixement de la creadora.
Va fer la presentació el subdirector general de Llengües, Andreu Freixes. Després van seguir les comissàries de l’Any Felícia Fuster, Lluïsa Julià i Pilar Parcerisas, que en acabar respectives conferències, donaren pas a les presentacions dels equips representants dels centres eductius. Va tancar la tarda una visita a l’exposició “Agafar una fotografia amb els dits bruts” de les artistes Laura Gallegos, Paula Vilageliu i Helena Ruiz, a càrrec de Jordi Morell, artista visual, investigador i docent, responsable del GIDC Art, Professió i Docència de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i part implicada en aquesta producció expositiva.
 

20 d'abril de 2022

Coneixem Felícia Fuster, una de les veus més singulars de la literatura catalana contemporània

L’activitat literària, que va organitzar la Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi del CNL de Barcelona conjuntament amb la Fundació Felícia Fuster amb motiu de la setmana de Sant Jordi, va ser conduïda per Esther Rodríguez, qui va començar amb la visita guiada a l’exposició “Agafar una fotografia amb els dits”. Tot seguit, va oferir una interessant xerrada sobre la biografia artística de Felícia Fuster en la qual es va relacionar l’obra pictòrica i poètica.  Finalment, els assistents van llegir alguns poemes de Felícia Fuster. 

23 de març de 2022

Tocar una fotografia amb els dits bruts

A les set de la tarda una trentena de persones van assistir a la inauguració de l’exposició de les artistes Laura Gallegos, Paula Vilageliu i Helena Ruiz a la Fundació Felícia Fuster. 

La inauguració va començar amb la benvinguda als assistents de la presidenta de la Fundació, Enrica Mata. Tot seguit, va parlar, Jordi Morell,  del Grup d’Investigació Docent “Art Professió i Docència” de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Finalment, les artistes van començar la visita guiada a l’exposició donant a conèixer els seus respectius projectes, que segons van explicar, interpel·len, en un sentit poètic, a la memòria, al rastre, al joc i a la interconnexió entre llenguatges plàstics.

Aquesta és una exposició que ha organitzat el  Grup d’Investigació Docent “Art Professió i Docència” de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona conjuntament amb la Fundació Felícia Fuster. 18 de febrer 2022

Més enllà de la raó dels rellotges

El Centre Cívic Casa Golferichs va acollir el recital poètic homenatge a Maria-Mercè Marçal i Felícia Fuster organitzat per la Fundació Felícia Fuster conjuntament amb la Fundació Maria-Mercè Marçal. Va ser una vetllada emocionant que va comptar amb la participació de les escriptores Mireia Calafell, Lluïsa Julià i Aina Torres enfront un públic incondicional del binomi Marçal-Fuster.

18 de febrer 2022

Una tarda amb Victòria Pujolar Amat

L’espai de la Fundació Felícia Fuster va acollir una programació especial sobre Victòria Pujolar Amat dins la celebració del centenari del seu naixement. En aquesta, que va començar amb les paraules de benvinguda d’Enrica Mata, la presidenta de la Fundació, Elvira Altés, comissaria de l’efemèride, va presentar la biografia de Pujolar, les actrius Araceli Bruch i Pepa Arenós representaren la peça teatral “Teresa Pàmies i Victòria Pujolar, a la ràdio” i la curadora de l’exposició “Diari íntim”, Esther Rodríguez, va fer una visita guiada. Les persones que van assistir van poder gaudir també del testimoni de Pujolar a través de l’audiovisual realitzat pel seu fill Carlos Melchor en el 2011.

27 de gener 2022

Felícia Fuster torna a la Barceloneta
Es va celebrar l’acte inaugural del programa “Felícia Fuster torna a la Barceloneta”, creat per Pilar Parcerisas, amb motiu de la cloenda de l’any dedicat a l’artista i poeta. Amb aquest es produeix el retrobament simbòlic de Fuster amb el barri on va néixer i va passar els seus anys d’infantesa.
A continuació s’iniciava la cercavila poètica que va recórrer els diferents equipaments del barri que n’acullen diferents exposicions de la seva obra.

27 de gener 2022

Victòria Pujolar Amat. Diari íntim
La inauguració de Victòria Pujolar Amat. Diari íntim, exposició que ens descobreix el llegat pictòric de Victòria Pujolar Amat des de la seva vocació i subjectivitat artística, va ser un acte de reconeixement a la figura de Pujolar Amat inserit, com la mateixa exposició, en la celebració del centenari del seu naixement.
A l’obertura van assistir la família de Pujolar Amat, Elvira Altés, comissaria de l’Any Victòria Pujolar, Meritxell Benedí, presidenta de l’Institut Català de les Dones, Enrica Mata, presidenta de la Fundació Felícia Fuster, i Esther Rodríguez, comissaria de l’exposició, així com un nodrit públic interessat en la faceta més íntima d’aquesta artista.

14 d'octubre 2021

Fuster. L'abstracció i la represa de la pintura

La inauguració d’aquesta exposició que mostra el primer treball d’abstracció de Felícia Fuster en la dècada dels anys setanta, va ser un emotiu acte de reconeixement a la figura de l’artista que va comptar amb la presència d’Enrica Mata, presidenta de la Fundació, les comissàries de l’Any Felícia Fuster, Lluïsa Julià i Pilar Parcerisas, i la comissària de la mostra, Esther Rodríguez. 

13 de maig 2021

Un diàleg amb Felícia Fuster

El recital poètic Un diàleg amb Felícia Fuster, celebrat en el marc del festival Barcelona Poesia 2021, va ser coordinat i moderat per la poeta Tònia Passola, mestra de cerimònia que va presentar una videoprojecció amb imatges i poesies inèdites de Felícia Fuster cedides per la Fundació. El recital va comptar amb les poetes Ester Andorrà, Susanna Rafart, Maria Antònia Massanet, Cèlia Sanchez-Mustich i Laia Llobera, figures centrals del repertori, així com, la presència d’Enrica Mata, presidenta de la Fundació, i Lluïsa Julià, comissària literària de l’Any Felícia Fuster.

27 d'abril 2021

Xavier Marín / Passarel•les

L’acte d’inauguració de l’exposició Passarel·les, representada pel projecte artístic de Xavier Marín es va obrir amb el parlament de benvinguda de la presidenta de la Fundació, Enrica Mata, seguit per les paraules de l’artista, que presentaren el seu treball pictòric subratllant les claus del mateix i la relació que va establir amb l’obra poètica de Felícia Fuster.

3 de març 2021

Bauen. Palpem ecos i murmuri

L’exposició composta pels projectes de Júlia Zapata, Joan Trinidad, Íria Rodon, Anna Sevilla i Rita Sala, es va inaugurar amb una nombrosa assistència de persones que seguiren atentes les respectives presentacions de les artistes, veritables protagonistes de l’acte que s’iniciava amb les paraules de rebuda d’Esther Rodríguez, en representació de la Fundació, i Òscar Padilla, artista, docent i membre del grup de recerca Art. Professió i Docència de la Universitat de Barcelona, qui va incidir en el valor i la qualitat d’aquesta jove creació i en la seva determinació, capaç de respondre, en moments de dificultat, amb mitjans mínims i amb la seva autogestió, a les circumstàncies actuals amb propostes que trenquen la inèrcia de les narratives audiovisuals sorgides del temps de pandèmia.

15 de desembre 2021

Poètiques del desig i la memòria / XV Edició joves artistes

L’exposició Poètiques del desig i la memòria. Joves Artistes a la Fundació – XV Edició 2020, representada enguany pels projectes de Mariona Berenguer, Àurea Estellé i Fabià Claramunt es va inaugurar amb les paraules de rebuda de la presidenta de la Fundació, Enrica Mata, la presentació de la mostra, a càrrec de la curadora i crítica d’art, Pilar Parcerisas, i les intervencions de les artistes, que parlaren dels seus respectius treballs als assistents comentant els aspectes claus de les seves propostes.

14 d'octubre 2020

Un diàleg amb Felícia Fuster

El recital Un diàleg amb Felícia Fuster, que es fa des de fa cinc anys a la Fundació, fou especial en aquesta ocasió perquè va obrir el programa del Centenari Felícia Fuster i, perquè les organitzadores, Tònia Passola i Josefa Contijoch, qui malauradament no va poder assistir, estaven molt felices de celebrar l’obra poètica de Fuster. L’acte va comptar amb la presència d’Enrica Mata, presidenta de la Fundació, i Lluïsa Julià, membre del patronat, qui va substituir la lectura d’Ester Xargai, així com amb les poetes Míriam Cano, Susanna González Turigas, Arnau Pons, Marta Pérez i Sierra, Cinta Massip i Laia Maldonado.

8 d'octubre 2020

No m'esborro

L’exposició col·lectiva No m’esborro, formada pels projectes artístics d’Anna Mcneil, Kati Riquelme, Mercè Soler, Núria Rossell, Sonia Ruiz de Arkaute, Susana Gutiérrez i Teresa San José, es va inaugurar amb èxit d’assistència i la presència de totes les artistes, que han fet possible aquest projecte expositiu en col·laboració amb la Fundació. L’acte es va obrir amb les paraules de benvinguda d’Enrica Mata, presidenta de la Fundació, i Susana Gutiérrez, comissaria de la mostra, i va incloure la lectura d’una selecció de poemes de Felícia Fuster a càrrec de Sole Palao, acompanyada per Teresa Díaz a la flauta travessera.

16 de setembre 2020

DES DE DINS_

En la inauguració de la mostra col·lectiva d’art DES DE DINS_ es va presentar els projectes artístics de Pamela Briones, Fabià Claramunt, Adrià Goula, Mertxe Hernández, Malike Hosseini, Xueni Ji, David Mesa i Tianyu Xie. Les seves propostes, desenvolupades dins el Màster en Producció i Recerca Artística (ProdArt) de la Universitat de Barcelona amb el suport de la Fundació, responen a l’interès per un treball rigorós i al sentit de generar reflexió crítica al visitant. A la inauguració, a part dels artistes i un bon nombre d’assistents, va assistir la presidenta de la Fundació, Enrica Mata, la degana de la Facultat de Belles Arts, Dolors Tapias, i la coordinadora del Màster ProdArt, Àngels Viladomiu, qui va dedicar al final del seu parlament unes emotives paraules en record a Pep Montoya. 

12 de febrer 2020

El més calent és a l'aigüera

Inauguració de la mostra col·lectiva d’art El més calent és a l’aigüera, composta pels projectes d’Helena Civit, Gerard Galián, Paula Gibert, Ithan Gibla, Oriol M. Martí i Tamara Ablameiko. L’acte va començar amb les paraules de rebuda de la presidenta de la Fundació, Enrica Mata, i continuà amb les intervencions d’alguns dels membres del grup de recerca Art. Professió i Docència de la Universitat de Barcelona, Jordi Morell i Òscar Padilla, que incidiren en el valor i la qualitat d’aquesta jove creació, i la capacitat de respondre amb la seva autogestió als espais d’exhibició. Seguidament, els protagonistes comentaren les claus de les seves propostes.

21 de gener 2020

Presentació del llibre Cases de poeta

En l’acte de presentació de l’obra, l’autor del llibre, el poeta i escultor Abraham Mohino Balet, va estar acompanyat per l’editora Pilar Blasco responsable de la publicació, l’arquitecte Oscar Blasco i l’escultor Josep Plandiura. La tertúlia, a quatre bandes, va tractar sobre el diàleg entre escultura, arquitectura i paraula, i l’entramat d’un projecte de creació que culmina, després de quatre anys, amb l’exposició i la publicació homònima Cases de poeta.

17 de desembre 2019

Cases de poeta. Escultures de ferro, paraules de pedra

Inauguració de l’exposició Cases de poeta. Escultures de ferro, paraules de pedra a la Fundació Felícia Fuster. L’acte va celebrar l’últim treball escultòric d’Abraham Mohino Balet que dóna nom al llibre recentment publicat per l’editorial Trípode. La inauguració es va obrir amb les paraules de benvinguda de la presidenta de la Fundació, Enrica Mata, seguidament va parlar Pilar Blasco responsable de l’edició del llibre, i finalitzà amb la presentació de Mohino sobre el seu treball, un diàleg entre el fet escultòric i la paraula, un diàleg de l’autor amb les “cases de l’ànima […] arquitectures simbòliques, de diàlegs amb poetes” a qui els homenatja.

15 de novembre 2019

Vall Palou. «Anar» o la capacitat de contenir el temps

Inauguració de l’exposició Vall Palou. «Anar» o la capacitat de contenir el temps a la Fundació Felícia Fuster. L’acte que mostra l’últim treball artístic de Teresa Vall Palou es va iniciar amb el parlament d’Enrica Mata, presidenta de la Fundació, del qual se’n derivà un diàleg amb l’artista sobre el lligam que uneix la seva producció amb aquell «anar» vital que expressava Felícia Fuster en el poema del mateix nom dins l’obra Sorra de temps absent.

3 de juliol 2019

Dis-conformitats / XIV Edició joves artistes

A la inauguració de Dis-conformitats, exposició que se’n deriva de la  XIV edició de Joves Artistes a la Fundació, assistiren els artistes becats Carmen Dengra, Inés Schaikowski i Simon Contra. L’acte va començar amb unes paraules de benvinguda de la presidenta de la Fundació, Enrica Mata, la presentació de la crítica d’art i curadora de la mostra Pilar Parcerisas, i per últim van intervenir les artistes donant les claus dels projectes artístics que presentaven.

23 de maig 2019

Presentació del llibre d’artista Ni Temps Ni Geografia

L’acte de presentació de l’obra es correspon a l’exposició Ni Temps Ni Geografia, mostra celebrada a la Fundació del 9 de març al 16 de juny de 2017 i al Centre d’études catalanes de París del 30 de gener al 5 de març de 2018. A l’acte van assistir els artistes partícips del projecte: Joaquim Cantalozella, Jordi Morell, Marta Negre, Òscar Padilla, Jimena del Solar i Carlos Velilla, responsables del text de la publicació, juntament amb Àngels Viladomiu.

9 de maig 2019

Un diàleg amb Felícia Fuster

A l’acte Un diàleg amb Felícia Fuster, emmarcat dins el programa Barcelona Poesia 2019, es van recitar una selecció de poemes propis i de Felícia Fuster. Els poetes convidats per l’ocasió van ser Joana Bel, Ramon Farrés, Rosa Font, Isabel Ortega, Ester Pou, Francesc Prat, Anna Aguilar-Amat i Teresa Costa-Gramunt, i la coordinació de Josefa Contijoch i Tònia Passola.

27 de febrer 2019

[14] En primera persona

Inauguració de l’exposició [14] En primera persona. La mostra ha estat comissariada pel Grup d’Innovació Docent Art Professió i Docència de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

15 de gener 2019

Cordages du Vent

Presentació de l’antologia bilingüe de la poesia de Felícia Fuster 1984-2001, Cordages du vent, a cura d’Antoni Clapés, poeta i editor de Café Central, i Lluïsa Julià, escriptora i assagista. La selecció de poemes ha estat a càrrec de Lluïsa Julià i Sandrine Frayssines, i la traducció és de Marc Audi. Edició d’Edicions Trabucaire.

29 de novembre 2018

Passarel.les, Cantar i Dir

Recital poètic a càrrec de Rosa Maria Arrazola amb fragments de Felícia Fuster, acompanyats de la música de Clàudia Cabero.

7 de novembre 2018

Diez & Fuster - Viatge a París

Inauguració de l’exposició curada per Jordi Morell que parteix del viatge que van realitzar junts Felícia Fuster amb el seu amic d’estudis Manuel Diez.

11 de Juliol de 2018

Poesia Plàstica / XIII Edició joves artistes

Inauguració de Joves Artistes a la Fundació – XIII Edició. Hi participen els artistes seleccionats a la XIII Edició dels Ajuts: Marc Anglès, Maria Diez i Aïda Andrés.

15 de Maig de 2018

Un diàleg amb Felícia Fuster

L’acte poètic celebrat en el marc del programa Setmana de la Poesia va anar de la mà de Josefa Contijoch i Tònia Passola qui coordinaren al poetes: Anna Bou, Roser Domènech, Carles Duarte, Dolors Miquel, Sònia Moya, Raquel Santanera i Àlex Susanna.

8 de maig 2018

Genèric intencionat

Inauguració de l’exposició Genèric intencionat d’Elisenda Pipió Gelabert, a la Fundació Felícia Fuster.

28 de febrer 2018

Esercizi di elasticità

Inauguració de l’exposició Esercizi di elasticità- Exercicis d’elasticitat comissariada per Santiago Planella a la Fundació Felícia Fuster.

24 d'octubre 2017

En diàleg - Felícia Fuster / Mercè Mòdol

Inauguració de l’exposició En diàleg – Felícia Fuster / Mercè Mòdol comissariada per Antonio Salcedo Miliani a la Fundació Felícia Fuster.

4 de juliol 2017

Gestualitats / XII Edició joves artistes

Inauguració de Joves Artistes a la Fundació – XII Edició. Hi participen els artistes seleccionats a la XII Edició dels Ajuts: Clàudia Regueiro, Tura Sanz Sanglas i Alexandra García.

9 de març 2017

Ni Temps Ni Geografia

Inauguració de l’exposició Ni Temps Ni Geografia: Diàlegs amb l’obra poètica de Felícia Fuster.

25 de gener 2017

Plural Femení

Inauguració de l’exposició Plural Femení: El diàleg. Felícia Fuster / Mercè Mòdol al Museu d’Art Modern de Tarragona.

24 de novembre 2016

Recital de versos de Maria-Mercè Marçal

Joves poetes reciten els versos de Maria-Mercè Marçal i estableixen un diàleg amb la seva pròpia obra poètica. Amb Míriam Cano, Laia Carbonell, David Caño, Eduard Escoffet, Anna Gual, Maria Antònia Massanet, Sònia Moll, Josep Pedrals, Anna Pantinat, Esteve Plantada, Laia Prat, Raquel Santanera, Aina Torres i Blanca Llum Vidal.

16 de novembre 2016

La passió segons Maria-Mercè Marçal

Presentació del llibre La passió segons Maria-Mercè Marçal. Dietari d’una amistat, de Josefa Contijoch. Amb l’autora del llibre i les poetes Maria Sevilla i Maria Cabrera.

3 de novembre 2016

Jornades Marçalianes

Inauguració de l’exposició Dolor de ser i no ser tu: desig amb els i les artistes participants i un concert amb la poeta i cantautora Meritxell Gené.

6 de juliol 2016

XI Edició joves artistes

Inauguració de Joves Artistes a la Fundació en la seva XI edició. Van assitir els artistes seleccionats: Mònica Planes, Pilar Álvarez i Francesc Ruiz.

14 de maig 2016

Un diàleg amb Felícia Fuster

Acte en el marc de la Setmana de la Poesia: Un diàleg amb Felícia Fuster. Recital de la mà de: Teresa Arenys, Rosina Ballester, Joana Bel, Núria Cabré, Josefa Contijoch, Roser Domènech, Ricard Mirabete, Isabel Ortega, Tònia Passola, Francesc Prat, Montserrat Rodés, Mireia Vidal-Conte. Coordinació Josefa Contijoch – Tònia Passola.

14 d'abril 2016

Felícia Fuster - Haiku Visivi (Torino)

Inauguració exposició de l’obra en collage sota el títol Felícia Fuster: Haiku visivi, on dialoguen l’obra plàstica i la literària de Felícia, a la galeria Spazio Bianco de Torí.

7 d'abril 2016

Silvano Costanzo - Urban Shadows

Inauguració de la mostra Urban Shadows de l’artista italià Silvio Constanzo, a la seu de la Fundació. Exposició comissariada per Pilar Parcerisas.

3 de març 2016

Dones Poetes, de Teatre Dona

Presentació de l’espectacle Les nostres dones de capçalera a càrrec de Teatre Dona per commemorar el quart aniversari del decés de Felícia Fuster.

10 febrer 2016

Felícia Fuster: Una mirada a l'obra

Inauguració de l’exposició Felícia Fuster: una mirada a l’obra a la seu de la Fundació. Mostra del recorregut per les distintes etapes creatives de l’artista a través d’obra de petit format.

29 d'octubre 2015

Lara Fluxà - Getting Around!

Inauguració de Lara Fluxà – Getting Around! L’artista Lara Fluxà, becada en la convocatòria de 2011-2012 mostra l’obra que ha realitzat seguint la línia de recerca que va iniciar en aquell moment. 

16 de juliol 2015

X Edició joves artistes

Inauguració de Joves Artistes a la Fundació – X Edició. Hi participen els artistes seleccionats a la X Edició dels Ajuts: Saori Kondo, Natalia Baquero i Joan Bennassar. 

18 de maig 2015

Trobada poètica a la Fundació

Tres generacions de Poetes amb Felícia Fuster. Trobada literària a la Fundació per commemorar la Setmana de la Poesia de Barcelona. Hi participen Josefa Contijoch, Neus Aguado, Roser Domènech i Teresa Costa-Gramunt. 

28 d'abril 2015

Empremtes de l'Habitar

Inauguració d’Empremtes de l’habitar. L’exposició mostra la trajectòria d’Anna Llimós, artista becada per la fundació el curs 2012-2013. 

3 de març 2015

Concert del Quartet Gaudí

Concert del Quartet Gaudí per commemorar el tercer aniversari del decés de Felícia Fuster.

25 de novembre 2014

Haikus visuals

Inauguració de l’exposició de l’obra en collage sota el títol Felícia Fuster: Haikús visuals. La mostra està comissariada per Pilar Parcerises, la qual en fa la presentació junt amb Lluisa Julià i ambdues parlaran de les dues vessants de l’obra de l’autora: la plàstica i la literària.

11 de novembre 2014

Jornades Marçalianes

Inauguració de les V Jornades Marçalianes, Dues veus singulars: Maria Mercè Marçal – Felícia Fuster, amb la presentació, a càrrec de Lluïsa Julià, que parla de les relacions d’amistat entre ambdues I l’actuació de Big Mama Montse, que interpreta poemes musicats de les dues autores

15 d'octubre 2014

Visita de l’escola Llotja a la Fundació

7 de juliol 2014

IX Edició joves artistes

Exposició a la seu de la Fundació de Joves artistes a la Fundació, amb la mostra de l’obra de Ruth Cepedano, Aureli San Pedro i Hèctor Moreno, els quals exposen el resultat dels projectes premiats corresponents a la IX Edicio dels ajuts.

12 de juny 2014

Felícia Fuster del carrer Sant Miquel a París

Xerrada d’Enrica Mata sobre la vida de Felícia Fuster a la Barceloneta, organitzada per la Casa de la Barceloneta, 1761.

15 de maig 2014

Taula rodona “La platja se’m desclava / i em va clavant la set”

Setmana de la poesia de Barcelona a la Fundació Tàpies “La platja se’m desclava / i em va clavant la set”, un vers de Felícia Fuster emmarca la taula rodona de poesia, en què hi participen les poetes Teresa Costa-Gramunt, Àngels Gregori i Marta Pessarrodona.

7 de novembre 2013

Paisatges del desassossec

Inauguració a Lleida de la mostra Paisatges del desassossec, a la sala dels Serveis Territorials de Lleida del Departament de Cultura de la Generalitat.

19 de març 2013

Mirades de Dones

Recital poètic a càrrec de Mireia Vidal-Conte, Gemma Gorga i Maria Antònia Massanet al festival Mirades de dones.

Novembre 2012

Abstracció lírica

Inauguració de l’exposició d’Abstracció Lírica amb obra de Felícia Fuster.

6 d'octubre 2012

Presentació del llibre Rebelió

Presentació de l’obra Rebelió, una antologia de poetes catalanes contemporànies. L’edició, el pròleg i la iniciativa ha estat de Marga Demmers, responsable de l’única agència de traducció holandesa, i ha comptat amb l’ajut de l’Institut Ramon Llull.

13 de març 2012

Dones poetes

Recital i exposició homenatge a 12 poetes catalanes i edició d’un recull de poemes de cadascuna en un llibre.

6 de març 2012

Traspàs de Felícia Fuster

Ritual de comiat a Barcelona.

23 de març 2011

Literatura i compromís. Felícia Fuster

25 d'octubre 2011

Inauguració del local de Camps i Fabrés de la Fundació

Inauguració de la nova seu de la Fundació amb la presentació del catàleg Felícia Fuster, obra plàstica i del volum de Felícia Fuster, obra poètica. La sala mostra l’obra pictòrica de Felícia Fuster, amb l’exposició Plurivisions.

2010

Felícia Fuster, obra poètica

Publicació de l’antologia: Felícia Fuster, obra poètica, a cura de Lluïsa Julià.

2008

Felícia Fuster, obra plàstica

Publicació del catàleg: Felícia Fuster, obra plàstica, coordinat per Nora Ancarola i Lola Donaire.

juny 2006

Estudi biogràfic de Felícia Fuster

Estudi biogràfic de la vessant professional de Felícia Fuster, a càrrec de Maria Elvira Silleras.

4 de maig 2006

Acte poètic

Felícia Fuster fou antologada i llegida per Antoni Clapés i Montserrat Rodés, al Col.legi de Llicenciats; va presentar l’acte, Oriol Izquierdo.

5 d'abril 2005

Presentació de la Fundació

Presentació de la Fundació al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, amb un recital poètic i la inauguració de l’exposició de l’obra Plurivisions.