PRESENTACIÓ DEL NÚMERO MONOGRÀFIC DE LA REVISTA REDUCCIONS DEDICAT A FELÍCIA FUSTER

La revista Reduccions està dedicada a la poesia, als aspectes que s’hi relacionen i a l’actualitat literària.

El número 119 de Reduccions es va començar a gestar el 2021, amb la celebració de l’any Felícia Fuster, coincidint amb el centenari del seu naixement. Es van dur a terme tot un seguit de recitals, seminaris i exposicions per donar a conèixer la seva obra i la seva figura. El fet que la seva poesia sigui inclassificable i que es traslladés a París l’any 1951, allunyada dels cercles literaris, ha dificultat la difusió de la seva obra. Aquest monogràfic se suma a la voluntat de donar visibilitat a Felícia Fuster i també d’incrementar-ne la bibliografia crítica.

El volum inclou estudis sobre aquesta polifacètica escriptora de cinc estudioses (Lluïsa Julià, Caterina Riba, Estrella Massip Graupera, Sandrine Frayssinhes i Mercè Altimir Losada) que n’analitzen aspectes ben diversos, des de les versions manuscrites i la correspondència amb Miquel Tarradell, a les metàfores de l’àmbit marí i tèxtil, el tractament de l’alteritat, la incorporació en la seva obra de formes poètiques orientals i la publicació de poesia japonesa contemporània que Fuster dugué a terme amb Naoyuki Sawada. També s’inclou en aquest número una mostra de correspondència inèdita de l’autora. D’altra banda, com és habitual en la revista, hi trobem poemes d’autores contemporànies d’expressió catalana i traduccions d’autors i autores d’altres tradicions al català.

L’acte comptarà amb quatre de les autores: Lluïsa Julià (UOC i Vicepresidenta de l’Ateneu barcelonès), Caterina Riba (professora a la UVic-UCC i traductora), Mercè Altimir (investigadora i professora a la UAB) i Mireia Vidal-Conte (poeta, escriptora i traductora), que presentaran els seus estudis i poemes, respectivament.

Data : 25.01.2024  a les 18.30 h

Lloc: Fundació Felícia Fuster. C/ Camps i Fabrés, 3-11, baixos. 08006 – Barcelona. Correu electrònic

No cal reserva ni inscripció prèvia